Ma 2015. november 29., vasárnap, Taksony napja van. Holnap András és Andor napja lesz.

Kövessen minket a Facebookon is!

 
 
Címlap feliratkozó cimlap Nyugdíj törvények 2012 Mennyi lesz a nyugdíjam? - Nyugdíj 2012 - Öregségi nyugdíj kalkulátor
2012. február 15. szerda 13:57

Mennyi lesz a nyugdíjam? - Nyugdíj 2012 - Öregségi nyugdíj kalkulátor

Értékelés:
(0 szavazat)

 

Mennyi lesz a nyugdíjam? - Nyugdíjkalkulátor 2012

 

A nyugdíjkalkulátorral gyorsan és egyszerűen számolhatja ki mennyi lesz a nyugdíja.

NYUGDÍJKALKULÁTOR 2012 - ITT!

Itt megtudhatja a várható öregségi nyugdíját a nyugdíjkalkulátor segítségével. Mindenkori munkabére, illetve munkabére után befizetett járulékok összege határozza meg az Ön várható nyugdíjának összegét. Gondolkodjon előre, még most is eldöntheti mennyi nyugdíjat szeretne kapni.

Megjelent: 2379 alkalommal

Kapcsolódó elemek

 • Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztatója a szolgálati nyugdíj megszüntetéséről

  A 2011. évi CLXVII. törvény értelmében korhatár előtti öregségi nyugdíj 2011. december 31-ét követő kezdő naptól nem állapítható meg. E törvény alkalmazásában korhatár előtti öregségi nyugdíjnak minősül a szolgálati nyugdíj is.

  A 2012. január 1-je előtt szolgálati nyugdíjban részesülők közül
  - az 1954. évben vagy azt megelőzően született szolgálati nyugdíjban részesülő személyek részére 2012. január 1-jétől a szolgálati nyugdíj csökkentések nélküli teljes összegét öregségi nyugdíjként,
  Ha a jogosult 2011. december 31-én a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Hszt.) vagy a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény (a továbbiakban: Hjt.) szerinti szolgálati viszonyban áll, a szolgálati nyugdíj összegét a Hszt., illetve a Hjt. 2011. december 31-én hatályos szabályai szerint 2011. december 31-ével újra meg kell állapítani, és ha ez az összeg magasabb, mint a szolgálati nyugdíj 2011. decemberére járó havi összege, ezt az összeget kell 2012. január 1-jétől - a 2012. januári nyugdíjemelés mértékével növelt összegben - öregségi nyugdíjként továbbfolyósítani.


 • Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztatója a balett művészeti életjáradékról

  A korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló 2011. évi CLXVII. törvény az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvényt az alábbi rendelkezésekkel egészíti ki.

  Ki jogosult balettművészeti életjáradékra?
  Balettművészeti életjáradékra az jogosult, aki

 • Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztatója az átmeneti bányászjáradékról

  A korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló 2011. évi CLXVII. törvény a bányászatról szóló 1993. évi XLVIII. törvényt a következő rendelkezésekkel egészítette ki.

  Ki jogosult átmeneti bányászjáradékra?
  Átmeneti bányászjáradékra az jogosult, aki
  - bányavállalkozónál föld alatti munkakörben
  a) legalább huszonöt év figyelembe vehető szolgálati időt szerzett, vagy
  b) legalább 5000 - szolgálati időként figyelembe vehető - műszakot töltött el azzal, hogy a mecseki ércbányászatban elért műszakszámnak az 1,67-szeresét, a mecseki szénbányászatban elért műszakszámnak pedig az 1,25-szörösét kell a műszakszám meghatározása során figyelembe venni,

 • Korhatár előtti nyugdíj - Megszűnnek a korhatár előtti nyugdíjak 2012-től

  Korhatár előtti nyugdíjak
  A korhatár előtti nyugdíjak megszűnéséről döntött az Országgyűlés. A javaslatot csak a kormánypártok képviselői támogatták. A korhatár előtti nyugdíjak megszűnése nem érinti a nők nyugdíjkedvezményét, amelyre a nők 40 év szolgálati idő alapján jogosultak.
  2012. január 1-től nem lesz ilyen ellátás, a jelenlegi folyósításokat pedig nem a társadalombiztosítási kasszából, hanem a költségvetésből fizeti tovább az állam. A jövő évtől az 57 évnél fiatalabb szolgálati nyugdíjasok a nyugdíjemelés mértékével növelt és a személyi jövedelemadóval csökkentett összegű ellátást kaphatnak majd.
  2012. január 1-től megszűnik az előrehozott és a csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíj, a korkedvezményes nyugdíj, a bányásznyugdíj, a művésznyugdíj, a polgármesterek, országgyűlési- és európai parlamenti képviselők korhatár előtti öregségi nyugdíja, a korengedményes nyugdíj, és a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati nyugdíja is.
  A korhatár előtti ellátás a jövőben a nyugdíjakkal azonos mértékben változik, az adott személyre vonatkozó nyugdíjkorhatár betöltésétől pedig öregségi nyugdíjjá alakul. Az korhatár előtti ellátások és járandóságok társadalombiztosítási szempontból nem minősülnek nyugellátásnak.

 • Rokkantsági nyugdíj 2012 - Rokkantnyugdíjak átalakítása 2012 - Rokkantsági járadék 2012

   

  Megszűnik a rokkantsági nyugdíj 2012-től

   

  A megváltozott munkaképességű emberek ellátásának átalakításáról szóló törvényjavaslatot nyújtott be a kormány a parlamentnek. 2012. január 1-től megszűnik a rokkantsági nyugdíj, a baleseti rokkantsági nyugdíj, a  rehabilitációs járadék, a rendszeres szociális járadék, az átmeneti járadék és a bányász dolgozók egészségkárosodási járadéka. A megváltozott munkaképességű személyek ellátása a rehabilitációs hatóság javaslata alapján rehabilitációs ellátás vagy rokkantsági ellátáslehet.

  2012-től a fenti ellátás valamelyikére az lenne jogosult, akinek az egészségi állapota 60 százalékos vagy attól kisebb mértékű. Ez azt jelenti, hogy az ellátásokra a jelenlegi rendszer szerinti 40 százalékos egészségkárosodott személyek szerezhetnek jogosultságot.

   

  Rehabilitációs ellátás - Rokkantsági ellátás

  Az ellátás jövedelempótló jellegű, tehát megállapítása csak abban az esetben lehetséges, ha a megváltozott munkaképességű személy keresőtevékenységet folytatni nem tud.

  Rehabilitációs ellátás annak a személynek állapítható meg, aki a komplex minősítés eredményeként rehabilitálható. Rokkantsági ellátásban az részesülhet, akinek rehabilitációja nem javasolható, illetve egészségkárosodása jelentős mértékű és önellátásra nem, vagy csak segítséggel képes.

  A megváltozott munkaképességű ellátást kérelmezni kell, és akkor állapítható meg, ha a kérelem benyújtását megelőző öt éven belül a kérelmezőnek legalább 1095 napon át volt társadalombiztosítása. A kérelmezés nem vonatkozik azokra, akik 2011. december 31-én az átalakuló ellátások valamelyikében részesültek.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
 
 

MIRŐL OLVASNA MÉG?

Miről olvasna szívesen?
 

KERESÉS

KÖVESS MINKET!

Népi gyógymódok

Gyuri bácsi a füves ember

Szabó György 81 éves és teljesen egészséges.A lányánakadja át tudását, hogy továbbvigye az Ő gyógyító munkáját. Rajtuk kívül van még egy asszony, akit úgy hívnak, hogy Reza asszony.

 

Gyógynövények hatásai >>

SZÓLJON HOZZÁ

Kíváncsian várjuk a véleményét, ossza meg velünk! A hozzászóláshoz, cikk beküldéséhez jelentkezzen be!

Ön szerint megérte belépnünk az EU-ba?
 

Libri sikerlista